Meer dan koffie

In onze winkel aan de CzaarPeterstraat in Amsterdam verkopen we niet alleen koffie en thee maar kunt u ook terecht voor mooie cadeaus uit Ethiopië. Van handgeweven linnen tot stoelen, van traditionele Ethiopische muziek tot eigentijds vormgegeven servies. Helaas zijn deze spullen niet te bestellen in onze webwinkel maar langskomen is ook gezellig!

Slowwwwww

Het is weer helemaal hot, deze methode van koffiezetten die vooral in de jaren ’50 en ’60 populair was. Bij Kaffa vindt u het espressopotje dat bij u past. In combinatie met een van onze  koffiesoorten maakt u de espresso van uw dromen. Gebruik wel een iets grove maling.

Fast Tea

Voor iedere theeliefhebber wat wils. Zoekt u een vrolijke porseleinen theepot, een strak design met dubbel isolerende wand of een Japans gietijzeren model? Wij hebben een keur aan theepotten van Bredemeijer op de planken.

Goed serviesgoed

Het frisse lichte houten interieur van onze winkel wordt verlevendigd door heel veel koffiekopjes. Van kleine espressokopjes tot grote koffie-verkeerdmokken – en alle maten daartussen. Het strakke design en de vele kleuren van het servies maken van de winkel een feestje. Koppen voor thuis of op kantoor vindt u hier vast en zeker. Ook leuk om cadeau te geven, natuurlijk.

Lekker!

En natuurlijk wat lekkers bij de koffie of thee. Bijvoorbeeld chocolade van Chocolatemakers, twee jongens uit Amsterdam- Noord die op traditionele wijze chocolade van biologische cacaobonen. Verslavend lekkere repen met een mooie boodschap! Neem nou de Gorilla Bar. Deze chocoladereep is gemaakt van cacao uit het Virunga Nationale Park in Oost Congo. De cacao, die wordt aangeplant aan de rand van het park, verschaft de bewoners extra inkomen, zodat ze het leefgebied van de gorilla’s met rust kunnen laten.

Klein maar fijn

Heerlijke chocolade van Arnout Kors en Monique Korenhof van K&K Chocoladeatelier uit Maastricht. Met hun motto hand made – fair trade doneren ze naast de fair trade bijdrage een percentage van de omzet aan projecten in de armste cacaolanden. Hun chocolade wordt gemaakt in World’s smallest chocolate factory op nog geen 18 m2. Verfijnde volle ronde smaken  waaronder een mocka met Ethiopische koffie!

Ultiem nultien

Het assortiment van exclusieve Rotterdamse slow chocolatemakers Heinde & Verre bevat, net als onze koffies, Single Origins maar ook complexe blends die door slow cooking technieken geraffineerde smaaknuances opleveren. De cacobonen worden tenminste drie maanden gerijpt om de smaak van de cacao ten volle tot zijn recht te laten komen. Wij zijn fan!

Yalda Yalda

Naast ons eigen verse thee assortiment verkopen we ook de Perzische kruidenthee blends van Yalda Herbs. Met tot de verbeelding sprekende namen als Valerian Dream, Lemon Cold Buster, Treasure Chest en Erotica zijn er smaken voor elk moment van de dag (of nacht).